Je email adres vervormen FAQ/VVV: spam tegen houden met je email adres

Dit is een vertaling van een Engelse tekst door WD Baseley (adres werkt niet meer). De originele auteur heeft (nog) geen toestemming gegeven om deze teksten te vertalen en te publiceren. Ik heb wel contact met hem opgenomen, maar het vermelde mailadres blijkt niet langer geldig te zijn.

Je vindt de originele tekst op http://members.aol.com/emailfaq/mungfaq.html, en wordt wekelijks gepost in news.answers, news.newusers.questions en news.admin.net-abuse.email.

Wat bedoelt men met 'spam-blocking' of vervormen?

Beide termen verwijzen naar hetzelfde - vanaf hier gebruikt de auteur enkel nog vervormen om te verwijzen naar beide.

Met je adres vervormen bedoelt men je adres op zo'n manier aanpassen dat, wanneer er een mail naar gestuurd wordt deze niet zal aankomen bij diegene die zijn adres heeft aangepast. Dit wordt vaak gedaan in nieuwsgroepen om ongevraagde commerciŽle/bulk email te vermijden (OCE/OBE).

Vervormen betekent NIET DAT JE JEZELF ANONIEM MAAKT.

Proberen om je identiteit te verbergen door je email adres te veranderen werkt niet; zelfs een amateur-detective kan snel de bron van een bericht identificeren als de From: lijn de enige is waarmee geprutst is. Het is mogelijk om de meeste zaken op Internet volledig anoniem te doen, maar het vraagt wat meer werk dan enkel de From: lijn te veranderen.

Proberen om je te verstoppen voor spammers door het 'naam' of 'echte naam' gedeelte in je adres te veranderen werkt niet, omdat dat deel van het adres niets te zien heeft met het al of niet aankomen van mails. Meer zelfs, je zou je 'naam' best niet veranderen als je beslist om je adres te vervormen. Veel mensen op het Internet hebben een vaste naam of bijnaam waardoor ze gekend zijn. Als je dit deel zou veranderen, zou je je onherkenbaar maken voor mensen die je enkel hebben leren kennen op het net.

Waarom zou ik mijn adres vervormen?

Waarom zou ik mijn adres NIET vervormen?

(Je moet ook weten dan het vervormen van mail-adressen er niet automatisch voor zegt dat de mails 'bouncen' (terugkomen) naar de junk-emailers; als je om deze reden je mail-adres wil vervormen dan zal je je doel niet bereiken. Soms houden junk-mailers er zich zelfs mee bezig om manueel de vervormde email-adressen te ontcijferen.)

Hoe vervorm ik mijn mail-adres best?

BELANGRIJK! Wees er zeker van de je aanpassingen niet in strijd zijn met de voorwaarden van je ISP!

NOOT: Zet GEEN bruikbaar adres in je sig, omdat de maildieven gewoon alles dat een @ bevat als een email-adres bekijken:
WEL: "Zend je mail naar mijn echt adres: jenaam AT voorbeeld DOT be"
NIET: "Echt adres is jenaam@voorbeeld.be"

Hoe vervorm ik mijn adres best NIET?

Als ik mijn adres vervorm, wanneer zou ik dan toch best mijn ECHT adres gebruiken?

Wat kan ik nog doen, buiten mijn adres vervormen, om junk-mail te vermijden?

NOOT: Usenet overeenkomsten staan het toe om (als het over het onderwerp gaat) te antwoorden op een post, als je dus beslist om dit te doen, dan moet je wel ergens in je boodschap een bruikbaar adres meegeven.

Credits & Medewerkers

Deze FAQ/VVV is ontstaan uit Gregory Byshenk's FAQ getiteld, "Help! I've Been Spammed! What do I do?" Allerlei andere mensen die mee hebben gediscussieerd worden bij deze bedankt door de auteur.

 
Copyright © wannes 2003-2018
contacteer ons - valid HTML - valid CSS